EDSBYNS IF - SM GULD igen 2007

SM Guld   Vi e SVENSKA MÄSTARNA från EDSBYN    SM Guld

  EDSBYNS IF - HAMMARBY IF     

4  -  3      

Så var det dax igen att åka till Studenternas för bandyfinal. Jag för tjugoförsta  gången och Ida som skulle göra sin första final. Edsbyn var är i sin fjärde final på raken och den 15:de totalt. Skulle det bli Guld igen, JAAA det skulle det, och vilken upplösning det blev. 

 

Så glad är man när man skall få åka på sin första SM final i bandy och se sitt favoritlag. Nu var tanken att hela familjen skulle åka till Uppsala, Ida & Björn på bandy och de övriga besöka släkten. Tyvärr mådde inte Tilda så bra så vi Bandyfans fick åka själva. 

Allt var packat, Edsbymössa, halsduk och flagga samt en välfyllt ruggsäck med fika. Nu var det bara att ta sig ned de 20 milen till Studenternas i Uppsala, i oväder. De var mycket otrevligt väder man undrade nästan om det skulle gå att spela bandy final?

 

Vi hämtar upp Wallgrenarna i Sunnersta halv ett och är redo för match

 

"Vi e från byn, bönder från byn, armar klubbor upp emot skyn"

Busvädret på vägen ned börjar lätta och himlen är snart bandyblå. 

Nu är vi på väg, en Lesjöforsare och fyra Edsbysupportrar, som blev fem med Freja.

Roligt att köa för man träffar så många bekanta.

I år var de bra på skridskorna, ballong studenterna .....

Nationalsången sjöngs av manskören OD, mäktigt som vanligt.

Vi är igång ..... Hammarby hörna, något de var mindre bra på denna dag.

Straff och snart har Marcus Bergwall gjort första målet 

Halvlek

0-2 i baken i mindre glada miner. Nu kan det ju inte sluta så här utan de måste ju hända något i andra halvlek. Hellmyrs var blockerad av Hammarby försvaret, likaså Kuben, Jocke och Jonas, de kom liksom ingenstans. Hammarby tog över mitten och så det måsta bara bli bättre. Orolig, nä det var bara Ida som var det. 

Tyvärr hade jag glömt sätta i minneskortet i kameran så det blev slut på kort, klantigt. Fick Freja att ta bilder så här nedanför är det även hennes telefonkamera som fotat. En mycket avgörande bild faktiskt.

 

 

Foto: Freja

Andra halvlek kommer igång och nu är det ett annat byn. Man ser en beslutsamhet och en kämpaglöd som man saknat i första, härligt. Pga detta kontrar Hammarby in sitt tredje mål, men det tycks inte beröra de RödBlå, de mal på. Så det är inget annat än ett ökat tryck och fantastiskt spel som gör att man plockar in Hammarbys ledning. 

21 min kvar  1-3 Jonas Edling, straff

18 min kvar  2-3 Kuben Olsson, frispelad

4 min kvar 3-3 Jocke Hedqvist, hörna

+5 min 4-3 Pär Törnberg  JAAAAAAA

Så vad det då över, 5 minuter in i sudden avgör Pär Törnberg och Edsbyn är fortfarande Svenska Mästare. Vilken fantastisk match och vilket fantastiskt lag. 0-3 efter 69 minuter slutar i 4-3 efter 95 minuter. Edsbyn vill bara vara bäst denna dag och dom är det, fantastiskt. Man påminner sig underläget 1-5 mot Vetlanda och 1-4 mot Hammarby i elitserien och tycker det känna ganska naturligt att plocka tillbaka i andra halvlek. 

4-3 målet innabar också, enligt Ida & mig, att Anders Svensson skall ses som Sveriges bästa bandymålvakt, de kan inte Andreas Bergwall vara längre, inte efter detta.  Bra ja men inte bäst. En liten parantes kanske men till SM finalens bästa valdes, innan sudden, Andreas Bergwall (?) Vilket då kunde tolkas så att Edsbyn var det lag som hade mest chanser och mest övertag, men som sagt han är inte längre den bäste keepern han heter Anders Svensson. 

Segerrus

 

"Vilket är det bästa laget ?"

"Edsbyn är det bästa laget"

"VI E SVENSKA MÄSTARNA FRÅN EDSBYN"

  4 GULD på rad

"VI E SVENSKA MÄSTARNA FRÅN EDSBYN"

Per Hellmyrs och Ola Johansson ger en av många segerintervjuer. 

Kolla gärna www.redfarmers.se

och www.bandybyn.se

Jocke Hedqvist

Jo, "Tössen" var där nu å

Där nere satt den,  sista skottet på mål denna säsong. 

Glada och segerrusiga kusiner

 

Hemfärd från lärdomsstaden, lite trötta men mycket nöjda med dagens utflykt. Vi trodde ju på Edsbyseger och det blev det till sist, rättvist faktiskt. 

Hemma hade de köpt maschaller och tänt för oss. Har för mig att Bollnäs köpte redan i november, och nu får de äntligen tända dem i morgon, vilken tur.

                                

Så ser det ut på CFL, Söderhamn

Så ser det ut på Operation, Bollnäs

Stäng & återgå

 

Copyright © 2007 Ersmar i Svedja - Lv & Hg -  Redigerad  11. januari 2008 20:42 +0100