EDSBYNS IF - VETLANDA BK  

   6    -      5      

 

Jo visst vill man skynda sig när man skall på bandy, men inte behöver man som Ida springa. Idag var det Vetlanda som skulle tas emot och man hade sina aninger om att det kanske skulle kunna bli en tuff match.

 

Jo sen tankar vi ju  i Bollnäs, soppan är ju billigare där än i Söderhamn.

Tänkte visa den klassiska vägen till Ön som man gått så många gånger Beroende på hur man går kan man ju passera ett antal bandyhem. 

Går man från Farmor och Lillgatan så tar man först in på Barnängsgatan. 

Efter ca 500m kommer man ut på Bruggevägen, vid Karls.

Bruggevägen ned förbi Strömdala och bron från kraftverkskanalen

Förbi en saknad Tores och golfbana men däremot en ny trevlig gångtunnel

Genom tunneln och man ser Arenan. Det är på två sätt, man hör ju tex inte publiken längre. Tycker de borde sätta något på taket så man såg att det var match, och något som blinkar och för ljud när det blir mål.

 

 

 

Kommer man efter stora vägen möts man idag av en skyld som visar vad som är på gång i DINA Arena. Idag stod det EDSBYN-VETLANDA 14.00, men skylten ändrade utseende just när jag skulle fota, typiskt.

Äntligen framme och bara att lösa biljett, 120:-, dyrare än på Hällåsen?

Snart skall de börja den nervpirrande matchen....

Enda matchbilden tyvärr, batteriet tog naturligtvis slut i kameran.

1-5 till Vetlanda efter 44 minuter, tungt men hoppet fanns ändå. Vetlanda spela bra och tog vara på chanserna. Åkte skridskor hela tiden.....blir de inte trötta, tänkte jag.

10 minuter in i andra halvlek började pressen mot Veltamda målet och det var massiv och otrolig. Edsbyn tryckte in 3 mål på lika många minuter och ställningen var 4-5. Vetland fick lita andrum men orkade inte riktigt hålla emot. Fick ta till ojustheter och fick utvisningar som gjorde dem ännu tröttare. Petteri kunde på ett lite tursamt skott, som styrdens av Sigge In-fa-lins skridsko, redusera till 5-5. Fortsatt press och efter många försök hittade Jocke rätt och fastställde 6-5. Visst var det en härlig upphämtning och ett styrkebevis.

Läsa mer om Vetlandas syn på matchen? 

Nystanet blogg om bandy

Vetlanda BK.

 

Jodå, Benkan var där å åt korv. Minerna var ju inte så positiva i den lite tidiga pausen med 1-4 i baken, men korven å glöggen var god.

 
 
 

Stäng fönstret & återgå

 

Copyright © 2001-2006 Ersmar i Svedja - Lv & Hg -  Redigerad  01. mars 2007 12:28 +0100